Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Κανένας χριστιανός δεν μπορεί να είναι απαισιόδοξος!



Κανένας χριστιανός δεν μπορεί να είναι απαισιόδοξος. Αυτό πάει κόντρα στην ελπίδα στον Χριστό.
-------------------------------
Μέσα στην άβυσσο, μέσα στην αμαρτία μας μην αποκάμουμε. Λίγο φιλότιμο θέλει ο Θεός για να μας αρπάξει στον παράδεισο. Λίγο φιλότιμο, λίγη προσπάθεια· ακόμα και τότε που ο λογισμός σου λέγει "η μετάνοιά σου είναι υποκριτική και ψεύτικη". Μην δώσεις τόπο στον λογισμό αυτό. Το ότι καταλαβαίνεις την πτώση σου είναι μεγάλο πράγμα. Μόνο με τη Χάρη του Θεού ο άνθρωπος καταλαβαίνει την αμαρτία του. Το ότι το κατάλαβες λοιπόν είναι ελπιδοφόρο. Μετανόησε σήμερα. Άσε το αύριο. Προσπάθησε τώρα, άσε το "για πάντα".

-------------------------------
Ο Θεός το "τώρα" σου δίνει. Εκμεταλλεύσου το, με λίγο φιλότιμο βρε αδελφέ, με λίγη κακοπάθεια για την αγάπη του αδελφού και του Χριστού. Λίγη φιλοπονία χρειαζόμαστε. Δεν γεννηθήκαμε για να πονάμε, αλλά ο πόνος πολλές φορές βοηθά για να αναγεννηθούμε.
-------------------------------
Ας κάνουμε λοιπόν την προσπάθειά μας και ο Θεός θα ευλογήσει το φιλότιμό μας. Κι αν πέφτουμε στην αμαρτία πολλάκις, πολλάκις ας μετανοήσουμε, ας πούμε "Κύριε δες τα χάλια μου, αλλά μην αποστρέψεις το πρόσωπό Σου από μένα. Γιατί εσύ είσαι Θεός ελέους, Θεός οικτιρμών".
-------------------------------
Τώρα που καταλάβαμε την αμαρτία μας ας κλάψουμε, ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε με ελπιδα στον Χριστό. Η απαισιοδοξία δεν κέρδισε ποτέ καμία μάχη.
-------------------------------
Έχεις και εσύ φως μέσα σου, απλά εμπιστέψου τον Χριστό· άσε Τον να σκάψει μέσα σου και θα σου το βγάλει. Εσύ βάλε την θέλησή σου, το φιλότιμό σου, την μικρή σου προσπάθεια, την μετάνοιά σου κι άσε τον Θεό να κάνει τα υπόλοιπα.

αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...