Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτική εκδρομή του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως Βεροίας στη Σερβία. (φωτό)


Στο αναστάσιμο κλίμα της Διακαινησίμου εβδομάδος το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργάνωσε τετραήμερη εκπαιδευτική και προσκυνηματική εκδρομή στη Σερβία για τα στελέχη του κατηχητικού και πνευματικού έργου.

Τους εκδρομείς συνόδευσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος, καθώς επίσης και άλλοι κληρικοί. Έγιναν επισκέψεις στις ιερές Μητροπόλεις Βράνιε, όπου ο σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης παρέθεσε γεύμα και ξενάγησε τους νέους στο σπίτι του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, Νίς όπου επίσης ο σεβασμιώτατος κ. Παχώμιος ευχήθηκε σε όλους στον Καθεδρικό Ναό, και τέλος στη Μητρόπολη Κραγκουγιεβατζ, όπου ο σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης υποδέχθηκε και ξενάγησε τους εκδρομείς στον καθεδρικό ναό.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν προσκυνήματα στις φημισμένες ιερές μονές Ραβάνιτσας, όπου το λείψανο του αγίου Λαζάρου, Ζίτσης, Στουντένιτσα και αγίου Γεωργίου, που είναι η πιο παλαιά μονή της Σερβίας. Οι τελευταίες δύο ημέρες ήταν αφιερωμένες στην πρωτεύουσα το Βελιγράδι όπου έγινε επίσκεψη στο Πατριαρχείο και συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο και τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Αρσένιο. Ακολούθησε ξενάγηση στο μουσείο του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό της πόλης, τα παλαιά κάστρα και άλλα αξιοθέατα, ενώ πριν την αναχώρηση έγινε ξενάγηση στο μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό του αγίου Σάββα.

Από την επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Βράνιε





















Από την επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Nis












Από την επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Κραγκούγιεβατς












Από την επίσκεψη σε ιερές μονές της Κεντρικής Σερβίας

ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο

Από την επίσκεψη στο Βελιγράδι

ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο
ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...