Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ο Πατριάρχης Αντιόχειας κ. Ιωάννης επισκέπτεται την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας. (φωτο)


Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου η Ημαθία υποδέχτηκε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, ο οποίος με την ευκαιρία της ειρηνικής επισκέψεώς του στην Εκκλησία της Ελλάδος, θέλησε να έρθει και στην περιοχή της Βέροιας ώστε να επισκεφθεί την αδελφότητα των μοναζουσών από την περιοχή του Χαλεπίου της Συρίας που φιλοξενούνται στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων υποδέχτηκε τον Μακαριώτατο στην Μητρόπολη της Βέροιας μαζί με τους σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ Σερβίων κ. Παύλο και Σαμάρειας κ. Αμβρόσιο, παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης.
Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού  όπου φιλοξενούνται  οι δεκαπέντε μοναχές από την περιοχή του Χαλεπίου της Συρίας, οι οποίες βρήκαν καταφύγιο στην Μητρόπολη της Βέροιας.
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Βεροίας,  για την αγάπη και το ενδιαφέρον που έχει δείξει όλο αυτόν το καιρό για την πολύπαθη αδελφότητα και την ευλογία που έχει δώσει ώστε οι αδελφές να μπορούν να συνεχίζουν την μοναχική τους πολιτεία μέσα στους χώρους της γυναικείας μονής της Αγίας Κυριακής Λουτρού.
Να σημειώσουμε ότι η γυναικεία αδελφότητα που φιλοξενείται στην Ι.Μ. της Αγίας Κυριακής Λουτρού είναι πνευματικά τέκνα του απαχθέντος και αγνοούμενου Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Παύλου ο οποίος σαν τελευταία του εντολή ήταν οι αδελφές να φύγουν από το Χαλέπι προς ασφάλειά τους και να έρθουν στην Ημαθία.
Βαθιά η συγκίνηση όλων όσων παραβρέθηκαν στην δοξολογία που εψάλη στο Καθολικό της Μονής επί τη ελεύσει του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας και ειδικότερα την ώρα που ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στις αδελφές ευχήθηκε ο Θεός να τις δίδει δύναμη και υπομονή αλλά και να προσεύχονται ώστε ο κατά σάρκα αδελφός του Σεβ. Μητρ. Χαλεπίου κ. Παύλος να βρεθεί και να γυρίσει και πάλι κοντά μας.


























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...