Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων στην Οδησσό.


Στη Οδησσό μετέβη κατά το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, κατόπιν προσκλήσεως του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ισμαηλίας και Οδησσού κ. Αγαθαγγέλου, προκειμένου να λάβει μέρος στις λαμπρές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 190 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οδησσού, αλλά και για την επέτειο 50 χρόνων από την οσιακή κοίμηση και 20 χρόνων από την αγιοκατάταξη του τοπικού αγίου Κούκτσα.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησε ο νέος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, ενώ έλαβαν ακόμη μέρος 27 αρχιερείς από την Εκκλησία της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής θείας λειτουργίας της εορτής τελέστηκε και η εις επίσκοπον χειροτονία του αρχιμ. π. Βίκτωρος, ο οποίος συνδέεται πνευματικά με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.
Το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής η ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου και αμέσως μετά στη διάρκεια του επίσημου δείπνου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τίμησε τον Μητροπολίτη Οδησσού κ. Αγαθάγγελο με τον χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου της επετείου των 20 χρόνων των Παυλείων.
Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Οδησσού κ. Αγαθαγγέλου, ο οποίος παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Βεροίας να τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Μαξιμιανού.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα λαμπρή υποδοχή του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιένου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου και ακολούθησε ο όρθρος της εορτής και η τελετή του μεγάλου μηνύματος του εψηφισμένου Επισκόπου Αρτσούς κ. Βίκτωρος. Στη διάρκεια του δείπνου που ακολούθησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τίμησε τον Μακαριώτατο με τον χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου της επετείου των 20 χρόνων των Παυλείων.
Τη Δευτέρα το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου και έγινε η χειροτονία του νέου Επισκόπου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά την αναχώρηση του Μακαριωτάτου ο σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, στο κέντρο της Οδησσού, όπου υπηρετεί ως ηγούμενος ο νεοχειροτονηθείς επίσκοπος Αρτσους κ. Βίκτωρ και τον τίμησε επίσης με το Σταυρό των 20ων Παυλείων.
Τον σεβασμιώτατο στο ταξίδι του συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο αρχιδιάκονος π. Πρόδρομος Γκιρταλιώτης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου μοναχός π. Γερεάσιμος Μπεκές.
































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...