Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Η Νάουσα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Θεοφάνη τον Θαυματουργό. (Φωτο)



Το διήμερο 18-19 Αυγούστου η ηρωική πόλη της Νάουσας πανηγύρισε τον πολιούχο της Άγιος Θεοφάνη τον θαυματουργό.

Την Δευτέρα 18 Αυγούστου ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων χοροστάτησε στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Θεοφάνους στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικος Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε πάνδημη λιτανεία της ιερής εικόνος του Αγίου Θεοφάνους αλλά και της τιμίας του κάρας που φυλάσεται στον ναό.
Την Τρίτη 19 Αυγούστου το πρωί πραγματοποιήθηκε στον ίδιο ναό αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Πριν την απόλυση ο σεβασμιώτατος τίμησε τρεις ιερείς οι οποίοι καθ’ όλη την 20ετή διακονία του σεβασμιωτάτου πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον πιστό λαό της Ημαθίας και ιδιαιτέρως στην πόλη της Νάουσας. Ο Σεβασμιώτατος τους απένειμε το παράσημο με τον χρυσό σταυρό των Κ’ Παυλείων.Οι τρεις ιερείς οι οποίοι πλέον είναι συνταξιούχοι αλλά ακόμα εργάζονται πρόθυμα στον αμπελώνα της τοπικής Εκκλησίας είναι οι εξής: πρωτοπρ. Δημήτριος Κουτσουπιάς , πρωτοπρ. Ιορδάνης Χατζηστυλλής και πρωτοπρ. Χαρίλαος Σερέτης.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...