Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη Μητροπολίτου Βεροίας στην Κύπρο. Εγκαίνια ιερού ναού απ. Βαρνάβα Κάτω Πολεμιδίων Λεμεσσού.(φωτο)

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από κληρικούς της ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποίησε ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν προσκλήσεως του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσσού κ. Αθανσίου.

 Στις 24 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε μαζι με τους μητροπολίτες Χαλκιδος κ. Χρυσοστομο και τον επιχωριο Λεμεσου Αθανάσιο την ιερα μονη Μαχαιρά, οπου έγινε λαμπρή υποδοχή της κάρας του Αγίου Παρθενιου απο τη μητρόπολη Χαλκίδας. Μετα την υποδοχή ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρικι της μονής και εν συνέχεια γεύμα κατά το ποίο μίλησε ο σεβ. Μητροπολίτης Χαλκιδος για την πνευματική ενίσχυση των μοναχών.
Ακολούθησε επίσκεψη στην ιερα μονη Αγίου Ηρακλειδιου της ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής οπου πάλι έγινε λαμπρή υποδοχή απο τις μοναχές για την καρα του Αγίου Παρθενιου. Ακολούθησε επίσκεψη  στον οικείο επίσκοπο σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαια.
Τέλος, ξημερωματα του Αγιου Δημητριου και μεσα σε πνευμα κατανυξεως τελέστηκαν σε αγρυπνια τα εγκαινια του ιερου ναου προς τιμην του αποστολου Βαρναβα στην περιοχη Κατω Πολεμίδια Λεμεσού προεξαρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πρικονήσσου κ. Ιωσηφ και συμπροσευχομένων του σεβ. Βεροίας κ. Παντελεήμονος του θεοφιλεστατου Χωρεπισκοπου Αμαθουντος κ. Νικολάου και του οικείου Πανιερωτατου Μητροπολίτου Λεμεσσού κ. Αθανασιου.

(ΦΩΤΟ Αρχιδιάκονος Πρόδρομος Γκιρτζαλιώτης)

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...