Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

" Κουλακιώτικα", ένα νέος θεσμός γεννιέται.


Ο αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής

Με απόλυτη επιτυχία έληξαν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το βράδυ οι επταήμερες εκδηλώσεις τα " Κουλακιώτικα", τα οποία διοργανώθηκαν για πρώτη φορά εφέτος από την ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου της Χαλάστρας,προς Τιμήν της Παναγίας της Παρηγορήτριας της Κουλακιώτισσας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ομίλησαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως την Κυριακή ο Ιστορικός και Δικηγόρος κ. Θεόδωρος Γκλαβέρης για την ιστορία της Χαλάστρας, την Δευτέρα ο Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας για την Θέση της Γυναίκας στην ενοριακή εκκλησιασατική ζωή, την Τρίτη ο Πανσ. Αρχιμ. Νικόδημος Σκρέτας καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ, με θέμα την Παναγία, την Τετάρτη έγινε Ιερά αγρυπνία εις τιμή και μνήμη του αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού και Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου, την Πέμπτη ομιλία της Νευροψυχιάτρου Χαρούλας Καραμπάση μέ θέμα την ασθένεια του Αλτσχάϊμερ, την Παρασκευή εδόθη θεατρική παράσταση με θέμα την Κουλιακά και το Σάββατο ομίλησε ο διακεκριμένος Νευροψυχίατρος κ. Σταύρος Μπαλογιάννης με θέμα την ψυχοπαθολογία της Οικονομικής κρίσεως.

Καθημερινώς μετά τις ομιλίες έψαλλαν και τραγούδησαν οι χορωδίες: Γυναικών Αναλήψεως η "Αγάπη", η χορωδία του παραρτήματος Σχολής Βυζαντικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς; μας, η χορωδία Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Χαλάστρας, η χορωδία Καλαμαριάς το "Βυζαντινό αναλόγιο", και η χορωδία του κ. Πάρη Γκούνα.
Όλες τις ημέρες η αίθουσα του πνευματικού μας κέντρου ήταν κατάμεστη και είναι βέβαιο ότι όλοι αποκόμισαν πολλά πνευματικά οφέλη. Ευελπιστούμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές θα καταστούν θεσμός στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου, αφού θα γίνονται κατ'έτος.

αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...