Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Eurovision-Koza Mostra και Ελλάδα.




Στην ερώτηση δημοσιογράφων στο συγκρότημα KOZA MOSTRA για την εμφάνισή τους με σκωτσέζικες φούστες, απάντησαν:
«Οι σκωτζέζικες φούστες περιγράφουν με ένα λίγο σχηματικό αλλά και...σουρεαλιστικό τρόπο την μουσική μας. Είμαστε μια μπάντα από Ελλάδα, που αγαπά την ελληνική μουσική παράδοση, την έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά της αλλά ταυτόχρονα έχει και ένα σωρό δυτικά στοιχεία τα οποία αγαπάμε εξίσου. Είναι ένας από τους λόγους που δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να φοράμε...φουστανέλα όπως μας έχουν προτείνει κατά καιρούς!  Οπότε όπως καταλαβαίνεις το...λίγο απ' όλα μας εκφράζει 100% και σίγουρα δεν μας περιορίζει»!
Η Eurovision είναι έναν ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού. Πολλές χώρες μέσα σε αυτής και η Ελλάδα παίρνουν μέρος συμμετέχοντας κάθε χρόνο με το καλύτερο τραγούδι (και εμφάνιση) που θα μπορούσε να διεκδικήσει την πρωτιά.

Βεβαίως κάτι τέτοιου είδους διαγωνισμοί μόνο ανόητοι μπορούν να χαρακτηριστούν, μιας και εκατομμύρια ευρώ σκορπιούνται για όλη αυτήν την φιέστα- διαγωνισμό- πολιτικοοικονομική επίδειξη κρατών!
Σίγουρα θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς αυτήν! Σίγουρα θα μπορούσαμε να δώσουμε κάπου αλλού τα χρήματα που ξοδεύονται από το ελληνικό δημόσιο για την εκπροσώπησή μας σε αυτήν την ισοπέδωση των πολιτισμών και της διαφορετικότητας των λαών!
Παίρνουμε όμως σαν δεδομένο την πραγματικότητα και αποδεχόμαστε ότι θα πρέπει και η Ελλάδα μας να στείλει κάποιους ανθρώπους να την εκπροσωπήσουν. Δεν θα κάνουμε λόγο για άλλες χρονιές, ούτε για τα άλλα τραγούδια που συμμετείχαν φέτος μιας και θα μας πάρει πολύ…θα αναφερθούμε μόνο στην φετινή μας εκπροσώπηση.
Εφέτος λοιπόν μας εκπροσωπούν το συγκρότημα KOZA MOSTRA μαζί με τον κ. Αγάθωνα Ιακωβίδη. 
Οι στίχοι του τραγουδιού (εδώ)…ευτυχώς ελληνικοί, δυστυχώς όμως πολύ «λίγοι». Χωρίς κάτι ιδιαίτερο, πολύ επιφανειακοί… θα  λέγαμε και παρεξηγήσιμοι. Το ποτό- αλκοόλ κυριαρχεί στο τραγούδι, προβάλλεται η κατάχρηση σαν κάτι το αθώο, σαν κάτι το αστείο…
«Alcohol is free» δηλαδή το αλκοόλ είναι δωρεάν. Αυτός είναι ο τίτλος του τραγουδιού που από την μία έχει ελληνικό στίχο αλλά ξενόγλωσσο ρεφρέν (και τι ρεφρέν!) .
Σε μία εποχή εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, σε μία εποχή που όλος ο κόσμος βλέπει την Ελλάδα μας σαν μια κακομοίρα παραδουλεύτρα, σε έναν τέτοιο «αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό» η Ελλάδα δίνει την λύση, και δείχνει τον δρόμο προς την σωτηρία της…..το ΑΛΚΟΟΛ και λίγο απ' όλα!!!
Η Ελλάδα φέτος θα έπρεπε να στείλει ένα ελληνικό τραγούδι, με ελληνική μουσική, με ελληνικό στίχο που θα τα «χώνει» σε όλους αυτούς τους διεθνείς τοκογλύφους, σε όλους αυτούς που θέλουν την Ελλάδα μας υπόδουλη και σκλαβωμένη, σε όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν του Έλληνες να χάσουν την ελπίδα τους και την πίστη τους, σε όλους αυτούς που θέλουν οι Έλληνες να ξεχάσουν την ιστορία τους, να λησμονήσουν τον πολιτισμό τους.
Δυστυχώς όμως η κριτική επιτροπή αλλά και οι ψήφοι κάποιων Ελλήνων(;) έστειλαν στην Σουηδία κάποιον που παίζει μπαγλαμά και κάποιους άλλους που με σκωτσέζικες φούστες τραγουδούν ότι το αλκοόλ είναι δωρεάν!!!!
Τελικά πρέπει να είσαι μεθυσμένος για να είσαι Έλληνας; Μεθυσμένος με αλκοόλ; Ή μεθυσμένος με νηφαλιότητα-ποίηση-φιλοσοφία-ανδρεία;
Το αλκοόλ δεν ξέρουμε εάν είναι δωρεάν, όμως όσο και εάν έχει πιει κάποιος δεν έχει το δικαίωμα να παρουσιάζει μία τέτοια εικόνα της Ελλάδας μας προς τα έξω.
Δυστυχώς κάποιοι είναι «λίγο απ’ όλα». Εάν λοιπόν αναδεικνύουμε τέτοιους ανθρώπους «άξιους εκπροσώπους» της πατρίδας μας, τότε είμαστε άξιοι των επιλογών μας.
Διότι τελικά είμαστε οι επιλογές μας!

Τί άλλο μπορούμε να πούμε παρά καλή επιτυχία στους μακεδόνες μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...