Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι Έλληνες εμπιστεύονται Εκκλησία και Οικογένεια!


Τι λένε οι πολίτες για την πορεία της χώρας, πώς βλέπουν το αύριο, πόσο ικανοποιημένοι είναι από την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα και ποια είναι η στάση τους απέναντι στις αξίες και τους θεσμούς, αποτυπώνονται στην πανελλαδική έρευνα της ALCO για την ΕΡΤ.
Οι Έλληνες ρωτήθηκαν για το ποιους θεσμούς εμπιστεύονται περισσότερο, με την οικογένεια και την Εκκλησία να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων.
Όσον αφορά στους θεσμούς, υπάρχει μια καθολική εμπιστοσύνη στον θεσμό της οικογένειας την οποία, σύμφωνα με την έρευνα, την εμπιστεύεται το 98% των Ελλήνων.
Σημαντικό είναι ότι το 63% των Ελλήνων εμπιστεύονται σταθερά την Εκκλησία.

Προ ημερών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μιλώντας στην εκπομπή "ΝΕΤ ΠΑΝΤΟΥ" είχε αναφερθεί στο τρίπτυχο Εκκλησία, Οικογένεια, Πολιτεία τα οποία πάντα, όπως είπε, στάθηκαν στο πλευρό του Έλληνα.
Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Στουρνάρα, σημείωνε ότι η Κυβέρνηση υπονομεύει τον θεσμό της Οικογένειας.
Ο κ. Ευστάθιος στην επιστολή του επισήμανε: "...συμμεριζόμενος τον γενικότερο προβληματισμό, αναρωτιέμαι γιατί η Πολιτεία παρά τις πολυάριθμες δημογραφικές  μελέτες που έχουν κατά καιρούς εκπονηθεί και όλες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εθνική μας συνοχή, βιωσιμότητα και ιστορική συνέχεια λόγω της υπογεννητικότητας, όχι μόνο δεν έχει συνειδητοποιήσει την ύψιστη εθνική ανάγκη στήριξης της οικογένειας και κυρίως εκείνης με περισσότερα από δύο παιδιά μέσω μιας οικογενειακής πολιτικής, αλλά και την υπονομεύει, όπως στην προκειμένη περίπτωση."

 Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
 πηγή:εδώ

alco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...