Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Έρχονται μεγάλοι πειρασμοί λόγω της αμετανοησίας μας! (Αύγουστος 2007)


 « Ο έχων τας εντολάς μου και τηρών αυτάς εκείνος εστίν ο αγαπών με.» « ο μη αγαπών με ου τηρεί τους λόγους μου». Βλπετε λοιπόν, όχι όταν λέμε ότι είμαι Χριστιανός δεν είμαι μουσουλμάνος δεν φτάνει τούτο ότι είπαμε πρέπει οι χριστιανοί να ζούμε πρακτικά, όχι ονομαστικά, «ου πας ο λέγων με Κύριε, Κύριε, εισελεύσεται, αλλά ο έχων τας εντολάς μου και τηρών αυτάς». 
Τι είναι οι εντολές του Θεού, μήπως θέλει ο Θεός να του δώσουμε κάτι και δεν μπορούμε να το βρούμε να του το δώσουμε. Όλες οι εντολές μαζί έχουν ένα νόημα μας πείθουν να απαρνηθούμε την παλιανθρωπιά. Άμα δεν είμεθα παλιάνθρωποι και είμεθα Χριστιανοί να αυτή είναι η βάσις.
Να εκκλησιάζεσθε. Να εκκλησιάζεσθε, να κοινωνάτε τα Θεία Μυστήρια, όταν σας επιτρέπουν οι κανόνες οι πνευματικοί. Να έχετε μεταξή σας αγάπη, να μην μνησικακείτε και κατηγοράει ο ένας τον άλλον. «Άφετε και αφεθήσεται ημίν». Έτσι είναι. «Αγαπάτε τους εχθρούς ημών». «Καλώς ποιήσετε τις μισούσιν ημάς». «Εύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων». Και ειδικά στην οικογένεια η αγάπη. Δεν είναι δυνατόν η οικογένεια να σταθεί σαν οικογένεια.
Η γυναίκα βλέπεις επειδή από την κατασκευή της είναι κομμένη από τον άνδρα και έτσι πάντοτε έχει διάθεση αγάπης, θέλει πάντοτε αγάπη. Αυτή την αγάπη πάντοτε στον γάμο την ζητά από τον σύζηγο. Πολλές φορές εμείς λέμε εις τους ιδανικούς συζήγους, ε αφού θέλει η σύζηγός σου να την αγαπάς και αφού την αγαπάς, λοιπόν να ξεχάσεις το βαπτιστικό της όνομα και να την ονομάζεις αγάπη μου, αγάπη μου και όταν ακούει αυτή έτσι πετάει, πετάει από την χαρά της. Διότι η αγάπη στην μητέρα δεν είναι τίτλος ονοματολογίας. Είναι γιατί είναι μητέρα, μητέρα χωρίς αγάπη γίνεται; Άρα έχει αγάπη, είναι η ίδια είναι αγάπη. Να προσέχετε πολύ από τις αιρέσεις, γέμισε ο τόπος από αιρέσεις, από πλάνες, από μαγείες.
Η μαγεία οργιάζει. Να προσέχετε πολύ. Τι κάνουμε για αυτό, για τις αιρέσεις, την μαγεία; Τις αιρέσεις εμείς δεν θα ακολουθήσουμε, εμείς θα πούμε όχι κύριοι, κάτω τα χέρια, εμείς, εγώ είμαι Έλληνας ορθόδοξος Χριστιανός, δεν δέχομαι διδαχές, δεν δέχομαι κατηχήσεις, δεν αλλάζω τα ιδανικά μου. Είμαι Έλληνας ορθόδοξος Χριστιανός. Έξω από εδώ όλοι. Με την μαγεία; Ε, θα πάτε στον πνευματικό, έχει ειδικές ευχές και τα ξέρουν οι κληρικοί, εξορκισμοί. Να είστε έτοιμοι έρχονται πειρασμοί μεγάλοι, εντός ολίγου θα έρθουν πολύ μεγάλοι πειρασμοί, εξοντοτικοί πειρασμοί, να μην τρομάξετε, να κρατάτε καλά την πίστη σας και να προσεύχεστε. Αιτείτε και λήψεσθε, αιτείτε και δοθείσεσθε. Κρύετε και ανοιγήσετε ημίν. Κοίταξε μας προκαλεί η πατρική Του στοργή. Δεν μας βαρέθηκε, μας λέει ζητάτε με, φωνάξτε με, εγώ δίπλα είμαι.
Τι πειρασμοί έρχονται, που είπατε πειρασμοί έρχονται; Ναι, έρχονται πειρασμοί, μα δεν βλέπετε τι λέει οι αμερικάνοι, οι εβραίοι, το εβραϊκό πνεύμα ότι όποιος δεν είναι ομοφυλόφιλος και διεστραμμένος, αυτός δεν έχει δικαίωμα ζωής και τώρα έβαλαν κανόνες, θα φυλακίζονται και θα τιμωρούνται. Αυτή είναι η διοίκηση της συγχρόνου κοινωνίας.
-Τα έσχατα γέροντα είναι κοντά;
-Ναι, ναι, κοντά είναι. Κοντά είναι επλύθηνε πολύ η αμαρτία και δεν ενέχεται ο Θεός. Καταστράφηκε η οικογένεια δεν βλέπετε. Δεν υπάρχει οικογένεια. Όταν η τηλεκόλασις ομιλεί ελεύθερα. «Είναι τρέλα ένας άντρας να έχει την ίδια γυναίκα». Ακούτε; Αυτά είναι τα προϊόντα της τηλεκόλασης, είναι προϊόντα των μασόνων αυτά των εβραίων. Να είστε έτοιμοι γιατί έρχονται πειρασμοί μεγάλοι, να μην τρόμαξετε. Δεν βλέπετε τώρα τι διατάζουν οι αμερικάνοι και οι πέριξ. Διαδίδουν...., επιβάλουν τώρα την ομοφυλοφιλία και όποιος δεν πειθαρχήσει φυλακίζεται και τιμωρείται. Βλέπετε που ζούμε. Ε πως θα παρατείνει ο Θεός.... Αυτό που δεν το έχουν κάνει τα κτήνη εις την παγκόσμιον ιστορίαν. Δεν ακούστηκε κτήνη να συνέρχονται αρσενικά με αρσενικά, ουδέποτε δεν συνέβη αυτό. Αλλά και με τα θηλυκά όταν είναι μόνο εις την περίοδον της εγκυμοσύνης συνέρχονται, όχι όποτε θέλουν.
Έτσι ο άνθρωπος κοίταξε που έφτασε. Σήμερα τα διαζύγια είναι καθημερινό καθήκον. Προσέχετε αδελφοί μου να σώσουμε την ψυχή μας, γιατί ο θάνατος είναι δίπλα. Σε λίγο θα φύγομεν. Που θα πάμε; Θα περάσουμε από το δικαστήριον, να απολογηθούμεν που βάλαμε την ζωή μας. Γιατί ήρθε ο ίδιος ο Θεός προσωπικά και μας έδειξε και πρακτικά και διδακτικά τον τρόπον της επιστροφής. Αυτό το μιμήθηκαν τα εκατομμύρια των αγίων και πέτυχαν τον αγιασμό. Να ποια πρόφαση θα βρούμε εμείς, ότι θα μας δείξουν οι άγιοι, αφού και αυτοί από εδώ ήταν από την γή ήταν.
Όποιος ζει την Χριστιανική ζωή έχει να κερδίσει, όχι όποιος την έχει ακούσει!
Να κρατήσετε μεταξύ σας αγάπη. Να προσέχετε να μην κατηγοράτε. Να μην κατακρίνετε. Και ενώ μετρείται, αντιμετριθήσητε ημίν. Ότι εμείς συγχωράμεν αυτούς που μας πειράζουν, αναγκάζομεν τον Θεό να συγχωρέσει και Αυτός εμάς.
Αγαπάτε τους εχθρούς ημών.
Καλώς ποιήτε τοις μισούσιν ημάς.
Εύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων και διωκόντων ημάς.
Βλέπετε λοιπόν ότι η αγάπη είναι απόλυτον καθήκον. Να κρατήσουμεν την θέσην των προγόνων μας. Ξεχάσατε ότι οι πρόγονοί μας τι καλήν ομαλήν χριστιανικήν αγαπημένην ζωήν είχαν. Και όταν ήσαν καταπιεσμένοι από τις διάφορες δουλείες.
Είχαμεν την ισλαμικήν κατάραν, πάνω στους όμους μας επί πόσους χρόνους και δεν πρόδωσαν οι πρόγονοί μας. Προτίμησαν, τον θάνατο, αλλά δεν αρνήθηκαν. Όχι άνδρες και μικρά παιδιά και κορούλες μικρές. Μια ευλαβεστάτη κυρία Ιουλίτα την λέγανε ήταν πολύ ευσεβής και επειδή προσπάθησαν να την πείσουν να αρνηθεί τον Χριστόν δεν δέχθηκεν και την κατηγόρησαν να την κάψουν ζωντανήν. Αυτή είχε ένα μικρό μωρό στην αγκαλιά της, παιδάκι της δικό της ήταν. Όταν την βάλαν στη φωτιά αυτήν το παιδάκι το πήραν γιατί ήταν όμορφο και ήθελαν να το κρατήσουν για τον εαυτό τους, οι τύραννοι. Το παιδάκι όταν είδε ότι το κρατούσαν καλά και δεν μπορούσε να ξεφύγει, έσκυψε και τους δάγκασε και πόνεσαν. Το πέταξαν και έτρεξε και πήγε και μπήκε μέσα στην αγκαλιά της μάνας του μες την φωτιά. Βλέπετε την θέση των Χριστιανών, των πρακτικών Χριστιανών. Ο Κύρηκος. Ο Κύρηκος και η Ιουλίτα. Τον πήρε στην αγκαλιά του άρχοντας ο διοικητής της περιφέρειας το μωρό, κατάλαβες, να το υιοθετήσει και εκείνο λέει εγώ θα πάω εκεί που είναι η μάνα μου. Και όρμησε και έπεσε μέσα στην αγκαλιά της και καήκανε μαζί. Δόξα σοι ο Θεός ημών δόξα σοι.
Να προσέξουμε για το μέλλον μας αδερφοί μου. Γιατί εδώ σε λίγο θα φύγωμεν. Δεν είμεθα από εδώ. Το μέλλον είναι αιώνιον και ατελεύτητον. Όσοι ζήσουν κατά Θεόν, θα πάν με τον Θεόν αιωνίος εις την δόξαν Του. Εκείνοι όμως που ζήσαν αντίθετα και ζήσαν παράλογα και αμαρτωλά. Αυτοί θα πάν με τον διάβολον εις την αιώνιον κόλασιν και το μέλλον είναι ατέλειωτο.
Ούτε η βασιλεία των ουρανών με τους σεσωσμένους έχει τέλος, αλλά ούτε η κόλασις. Λοιπόν δεν πρέπει να προσέξωμεν για μια βλακείαν να χάσωμεν τον παράδεισον και τον Θεόν και να πάμε με τον διάολον στην αιώνια κόλαση. Αυτό εξαρτάται από εμάς.
Λοιπόν ευχώμεθα η χάρις του Θεού να είναι μαζί σας. Αμήν.

Ακολουθούν βίντεο με την παραπάνω ομιλία του Γέροντος Ιωσήφ. 
(για του λόγου το αληθες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...