Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Με μία πανδαισία βυζαντινής μουσικής ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις της Ι. Μ. Βεροίας για τη συμπλήρωση 100 χρόνων ελευθερίας, στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Ναούσης (Φωτορεπορτάζ)


Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Η καταληκτήρια εκδήλωση, που ήταν συνάντηση τριών ιστορικών βυζαντινών χορωδιών της Μακεδονίας, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον ιερό ναό αγίου Μηνά Ναούσης.
Στην αρχή ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» με Χοράρχης τον κ. Νικόλαο Κολοβό. Ακολούθησε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κοζάνης «Τρεις Ιεράρχες» με Χοράρχη τον κ. Αναστάσιο Καγκαρά.
Το πρόγραμμα έκλεισε ο Συλλόγος Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Κωνσταντίνος Πρίγγος» με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Ορδουλίδη.
Ακολούθησαν απονομές αναμνηστικών και δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του ναού.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατσός, Δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι.

Ο χαιρετισμός του σεβασμιωτάτου.
Στον χαιρετισμό του ο σεβασμιώτατος τόνισε: «Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του 2012, ενός έτους το οποίο η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμαπανίας αφιέρωσε στην επέτειο της συμπληρώσεως εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της επαρχίας μας αλλά και της Μακεδονίας από του ς Τούρκους, το αφιέρωσε στα εκατό χρόνια ελεύθερου βίου, και οργάνωσε σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, λατρευτικών, πολιτιστικών και μουσικών, για να τιμήσει αυτή τη μεγάλη και σημαντική επέτειο αλλά και να αναδείξει τις προσωπικότητες και την προσφορά όσων αγωνίσθηκαν και συνέβαλαν σε αυτή.
Και σήμερα, προτελευταία ημέρα του χρόνου, πραγματοποιείται η τελευταία εκδήλωση αυτής της σειράς των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλεώς μας, με τη συνάντηση τριών βυζαντινών χορωδιών, των χορωδιών τριών ιστορικών συλλόγων ιεροψαλτών: του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Κολοβού, του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι», υπό τη διεύθυνση του κ. Αναστασίου Καγκαρά και του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Κωνσταντίνος Πρίγγος» υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Ορδουλίδη.
Με τη μουσική αυτή εκδήλωση θέλουμε να εκφράσουμε τη δοξολογία μας και την ευχαριστία μας στον Θεό που μας αξίωσε όχι μόνο να ζούμε ελεύθεροι αλλά και να εορτάσουμε τη συμπλήρωση εκατό ετών από την απελευθέρωσή μας.
Και καθώς το νέο έτος είναι επί θύραις ας είναι αυτή η μουσική πανδαισία που θα απολαύσουμε σε λίγο μία ικεσία στον Θεό για τη νέα χρονιά και για την πατρίδα μας, χωρίς βέβαια να παραλείψουμε να αναλογισθούμε και να αναλάβουμε ο καθένας μας τις ευθύνες και το χρέος μας έναντι της ελευθερίας και της πατρίδος, που με τόσους κόπους μας παρέδωσαν ελεύθερη οι πατέρες μας.
Πριν να ακούσουμε τους υπέροχους ύμνους που ετοίμασαν για την αποψινή εκδήλωση οι χοροί των ιεροψαλτών, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδίας τα μέλη των συλλόγων και τους χοράρχες γιατί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και να ευχηθώ και σε εκείνους και σε όλους σας μία καλή και γεμάτη από την ευλογία του Θεού χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...