Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Σιβηρία: η γη των πάγων υποδέχθηκε θερμά τον άγιο Δημήτριο. (ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Αεροφωτογραφία του Κρεμλίνου του Τομπόλσκ στη Σιβηρία
  
Από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του σεβ. Αρχιεπισκόπου Τομπόλσκ και Τουμέν κ. Δημητρίου, επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Σιβηρίας και την ευρύτερη περιοχή της, μεταφέροντας και τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου Δημητρίου, προκειμένου να μετέχει στην πανήγυρη του τοπικού αγίου Ερμογένη, που μαρτύρησε τους χρόνους της αθεΐας.

Ύστερα από ένα μακρινό και κοπιαστικό πολύωρο ταξίδι η αποστολή, στην οποία μετείχαν ακόμη ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου μον. Γεράσιμος Μπεκές και ο διερμηνέας μον. Σεραφείμ Μουρατίδης, έφτασε στο αεροδρόμιο της Τουμέν όπου πραγματοποιήθηκε υποδοχή από τον σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο και τον ιερό κλήρο της πρωτεύουσας. Ακολούθησε δέηση προ του κτιρίου του αεροσταθμού, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο.
Κατόπιν, με την τιμητική συνοδεία της αστυνομίας, σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή με προορισμό την ιστορική πρωτεύσουσα της Σιβηρίας Τομπόλσκ, που βρίσκεται 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τουμέν. Καθοδόν πραγματοποιήθηκε στάση σε παρεκκλήσιο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουν οι πιστοί και οι μοναχοί της περιοχής. Τελικά, μετά από διαδρομή 4 περίπου ωρών η αποστολή αφίχθη στο Κρεμλίνο του Τομπόλσκ, όπου ο ιερός κλήρος και οι φοιτητές των σεμιναρίων της Μητροπόλεως πραγματοποίησαν υποδοχή προ του καθεδρικού ναού της αγίας Σοφίας και Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολούθησε δέηση μέσα στον καθεδρικό ναό.
Σύντομο ιστορικό του Τομπόλσκ
Το Τομπόλσκ είναι το πνευματικό κέντρο της Σιβηρίας και η ιστορική της πρωτεύουσα. Ιδρύθηκε από Κοζάκους του Γέρμακ το 1582 στις όχθες του ποταμού Ιρτύς που διασχίζει τη Σιβηρία και καταλήγει στην Κίνα αποτελώντας έτσι ένα εμπορικό δίαυλο μεγάλης σημασίας. Το Τομπόλσκ ευημέρισε στο εμπόριο με την Κίνα και την Μπουχάρα και εκεί ιδρύθηκε το πρώτο σχολείο, το πρώτο θέατρο και το πρώτο τυπογραφείο της Σιβηρίας.
Η σημασία της πόλης μειώθηκε σχετικά όταν την παρέκαμψε ο υπεσιβηρικός σιδηρόδρομος κατά το έτος 1890.
Σημαντικό ιστορικό γεγονός είναι η παραμονή στην πόλη του Τσάρου Νικολάου του Β΄και της οικογενείας του για οχτώ μήνες κατά το έτος 1917, όταν εκτοπίστηκαν από την Αγία Πετρούπολη μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, μέχρι την οριστική μεταφορά τους στο Εκατερίνμπουργκ, όπου και εκτελέστηκαν την Άνοιξη του 1918.
Σήμερα έχει 100.000 κατοίκους και συνεχίζει να είναι το πνευματικό κέντρο της περιοχής. Είναι η έδρα της Αρχιεπισκοπής Τομπόλσκ και Τουμέν και διαθέτει εκκλησιαστικά θεολογικά σεμινάρια, εκκλησιαστικά σχολεία, σχολές αγιογραφίας και συντήρησης έργων τέχνης. Στην ακρόπολη της πόλης δεσπόζει το κτηριακό συγκρότημα του Κρεμλίνου που περιλαμβάνει τον καθεδρικό ναό και άλλα παρεκκλήσια και είναι αρχιετεκτονικά επηρεασμένο από το Κρεμλίνο της Μόσχας. Επίσης, περιλαμβάνει το κτίριο πολιτικής διοίκησης, την έδρα της Μητροπόλεως, τις εκκλησιαστικές σχολές, μουσείο κα.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο Τομπόλσκ
Το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου το πρωί ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τομπόλσκ κ. Δημήτριος λειτούργησε στον καθεδρικό ναό της αγίας Σοφίας για τους φοιτητές και μαθητές των σχολών της επαρχίας του με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (τα μαθήματα στη Σιβηρία αρχίζουν την 1η Σεπτεμβρίου).
Ακολούθησε η τελετή έναρξης των μαθημάτων με παρέλαση των φοιτητών και στη συνέχεια δέηση και αγιασμό, κατά τον οποίο μετείχε και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων που ευλόγησε τους φοιτητές. Στο τέλος έγινε με επισημότητα λήψη αναμνηστικής φωτογραφίας με όλους τους μαθητές και καθηγητές. Ακολούθησε γεύμα στις εγκαταστάσεις του θεολογικού σεμιναρίου.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέστηκε ο εσπερινός και ο όρθος (σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση ο όρθρος τελείται αφ’ εσπέρας) της Κυριακής αλλά και της εορτής του τοπικού αγίου Ερμογένους Αρχιεπισκόπου Τομπόλσκ που μαρτύρησε κατά την εποχή του αθεϊκού καθεστώτος. Χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Βεροίας κ. Παντελεήμων.
Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο στην ελληνική κυρίως γλώσσα κατά το οποίο προεξήρχε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και έψαλαν, κατά το ελληνικό τυπικό, χοροί των θεολογικών σεμιναρίων.
Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί η αγάπη του Αρχιεπισκόπου Τομπόλσκ κ. Δημητρίου για την Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα, αφού είναι η αυθεντική γλώσσα των Ευαγγελίων αλλά και των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας και προτρέπει τους φοιτητές να την μάθουν. Μάλιστα, κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών λειτουργεί ο ίδιος στην ελληνική γλώσσα!
Η ομιλία του σεβασμιωτάτου κατά τη θεία λειτουργία.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τόνισε: «Με πολλή χαρά και βαθειά συγκίνηση λειτουργήσαμε σήμερα στον περικαλλή και ιστορικό ναό της αγίας Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου της πόλεώς σας, ενώπιον του ιερού λειψάνου του αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, που μεταφέραμε, ανταποκρινόμενοι στην παράκληση του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου σας, από τη Βέροια.
Και συγκινούμεθα ιδιαιτέρως που βλέπουμε αυτές τις ημέρες τον ευσεβή λαό της πόλεώς σας να προστρέχει για να προσκυνήσει το σεπτό και χαριτόβρυτο λείψανο του αγίου μεγαλομάρτυρος αγίου Δημητρίου του μυροβλύτου.
Τι είναι όμως αυτό που ελκύει τους ανθρώπους προς τα ιερά λείψανα; Αυτό που μας ελκύει είναι, αδελφοί μου, η αγιότης.
Και αγιότης δεν είναι το άθροισμα κάποιων αρετών ή αγαθών έργων, είναι η κατάσταση εκείνη που εκφράζει και υλοποιεί εντός του ανθρώπου και εντός του κόσμου την ενότητα. Αγιότης είναι πρωτίστως η κατάσταση της εσωτερικής ενότητος του ανθρώπου. Η διάσπαση που επέφερε η αμαρτίς στην ανθρώπινη οντότητα παύει να υφίσταται, όταν ο άνθρωπος μέσω του πνευματικού αγώνος και της χάριτος του Θεού φθάσει στην αγιότητα.
Αγιότης είναι ενότητα του ανθρώπου με τον άλλο άνθρωπο, στο πρόσωπο του οποίου δεν βλέπει τον εχθρό του, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό ή μάλλον βλέπει τον ίδιο τον Χριστό.
Αγιότης είναι η ενότητα του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, το οποίο αγαπά και σέβεται ο άνθρωπος ως έργο του δημιουργού Θεού, ως «καλό λίαν».
Αγιότης όμως είναι καυρίως η ενότης του ανθρώπου με τον Θεό. Αγιότης είναι η ευλογημένη εκείνη κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος με την άσκηση και τη χάρη του Θεού ξεπερνά το χάσμα που δημιούργησε η αμαρτία μεταξύ Θεού και ανθρώπων και προσεγγίζει τον Θεό καθόσον είναι δυνατό σε χοϊκά όντα. Αγιότης είναι η κατάσταση της ενότητος του ανθρώπου με τον Θεό, διότι άγιος είναι αυτός που μπορεί να επαναλαβάνει στους λόγους του αποστόλου Παύλου: «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός».
Ως συμφιλιωμένος, λοιπόν, ο άγιος και σε απόλυτη ενότητα με όλη την κτίση αλλά και με τον Θεό, δεν μπορεί παρά να ελκύει και όλη την κτίση, νοητή και αισθητή, γήινη και ουράνια πλησίον του, δεν μπορεί κατά μείζονα λόγο να μην ελκύει τους ανθρώπους με τους οποίους τον συνδέει όχι μόνο η κοινή από τον Αδάμ και την Εύα καταγωγή, αλλά και ο κοινός προορισμός, η βασιλεία του Θεού.
Να γιατί, αδελφοί μου, προστρέχουμε όλοι στα ιερά λείψανα των αγίων μας· να γιατί ελκύουν τόσους ανθρώπους τα θαυματουργά λείψανα τόσων αγίων της Εκκλησίας μας· να γιατί ελκύουν τόσους ανθρώπους τα θαυματουργά και χαριτόβρυτα λείψανα του αγίου Δημητρίου του μυροβλύτου· να γιατί έχουμε συρρεύσει όλοι σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε τον άγιο Δημήτριο και να εορτάσουμε την επέτειο αυτή της πόλεώς σας.
Γι αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σεβασμιώτατο ποιμενάρχη σας για την ευγενή πρόσκλησή του και την φιλοξενία, και να ευχηθώ η χάρις και η ευλογία του αγίου μεγαλομέρτυρος Δημητρίου να σας σκέπει και να σας προστατεύε πάντοτε».
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των επισκέψεων στο Τομπόλσκ.
Κατά τις υπόλοιπες ημέρες παραμονής του στη Σιβηρία ο σεβασμιώτατος και η συνοδεία του είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την ανδρώα ιερά μονή Αμπαλάκτσκυ, αφού έπλευσαν για 4 ώρες στον ποταμό Ιρτύς, με σκάφος του Νομάρχη της περιοχής και ξεναγήθηκαν στις παρόχθιες περιοχές.
Η ιερά αυτή μονή, που είναι αφιερωμένη στην Παναγία και συγκεκριμένα στη «σημαία της Παναγίας», οφείλει την ίδρυσή της σε εμφάνιση της Κυρίας Θεοτόκου σε σημαία μαζί με τον άγιο Νικόλαο και την οσία Μαρία την Αιγυπτία, που αποτελούν και τους ιδιαίτερους προστάτες της μονής.
Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην γυνακεία ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Τομπόλσκ και σε διάφορες ενορίες, σχολεία και σχολές της ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου ο σεβασμιώτατος θαύμασε το πολυσχιδές πνευματικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται.
Η υποδοχή και επισκέψεις στην πρωτεύουσα Τουμέν.
Τις τελευταίες δύο ημέρες πραγματοποιήθηκε υποδοχή στην πρωτεύουσα της Σιβηρίας Τουμέν, μία πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων και σύγχρονο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της περιοχής που αναπτύχθηκε από τα μέσα του 20ου αιώνα (πριν την επανάσταση του 1917 είχε μόλις 15.000 κατοίκους).
Η μετάβαση της αποστολής από το Τομπόλσκ προς την Τουμέν αυτή τη φορά έγινε με ελικόπτερο ώστε να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη της αποστολής να θαυμάσουν τις διάφορες περιοχές της Σιβηρίας, λίγες μόνον ημέρες πριν καλυφθούν από τα χιόνια (στην περιοχή τα χιόνια δαιτηρούνται από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Μάιο).
Η υποδοχή του ιερού λειψάνου έγινε προ της ιεράς μονής αγίας Τριάδος από τον κλήρο και τον λαό της Τουμέν, καθώς και από τους φοιτητές του θεολογικού σεμιναρίου. Ακολούθησε δέηση και στη συνέχεια η μονή παρέμεινε ανοιχτή και το βράδυ για να μπορέσουν οι κάτοικοι της περιοχής να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο λείψανο του αγίου Δημητρίου.
Κατά την παραμονή του ο σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το θεολογικό σεμινάριο, όπου μάλιστα ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Βεροίας αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αφρική. Την ομιλία παρακολούησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι φοιτητές και οι καθηγητές του Σεμιναρίου και διατύπωσαν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Παρόμοια ομιλία είχε κάνει ο πρωτοσύγκελλος και στο θεολογικό σεμινάριο του Τομπόλσκ.
Επίσης, ο σεβασμιώτατος επισκέφθηκε πολλές ενορίες, ιδρύματα και σχολεία της ιεράς Αρχιεπισκοπής καθώς και τη γυναικεία ιερά μονή Εισοδίων της Θεοτόκου.
Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου το ξημέρωμα (5 π.μ.) πραγματοποιήθηκε δέηση στην ιερά μονή αγίας Τριάδος με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών και με πολύ συγκίνηση ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τομπόλσκ κ. Δημήτριος παρέδωσε στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα το ιερό λείψανο του αγίου Δημητρίου εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη ευλογία που απηύλαυσαν όλες τις ημέρες παραμονής του στην Σιβηρία, τη γη των πάγων!

Δείτε σχετικό βίντεο. Κάντε "κλικ" στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ο Άγιος Δημήτριος στην Σιβηρία. (βίντεο)

 Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ

Υποδοχή και δέηση στο αεροδρόμιο Τουμέν

Υποδοχή και δέηση στο αεροδρόμιο Τουμέν

Υποδοχή και δέηση στο αεροδρόμιο Τουμέν

Ο σεβασμιώτατος Αρχιείσκοπος Τομπόλσκ και Τουμέν κ. Δημήτριος

Υποδοχή και δέηση στο αεροδρόμιο Τουμέν

Ο σεβασμιώτατος Βεροίας κ. Παντελεήμων ευλογεί κλήρο και λαό στο αεροδρόμιο κατά την απόλυση της δέησης

Δηλώσεις στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου

Δηλώσεις στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου

Καθοδόν για το Τομπόλσκ, στάση και υπαίθρια δέηση σε παρεκκλήσιο

Καθοδόν για το Τομπόλσκ, στάση και υπαίθρια δέηση σε παρεκκλήσιο

Καθοδόν για το Τομπόλσκ, στάση και υπαίθρια δέηση σε παρεκκλήσιο

Καθοδόν για το Τομπόλσκ, στάση και υπαίθρια δέηση σε παρεκκλήσιο

Καθοδόν για το Τομπόλσκ, στάση και υπαίθρια δέηση σε παρεκκλήσιο

Καθοδόν για το Τομπόλσκ, στάση και υπαίθρια δέηση σε παρεκκλήσιο

Υποδοχή στον υπαίθριο χώρο του Κρεμλίνου του Τομπόλσκ

Υποδοχή στον υπαίθριο χώρο του Κρεμλίνου του Τομπόλσκ

Υποδοχή στον υπαίθριο χώρο του Κρεμλίνου του Τομπόλσκ

Υποδοχή στον υπαίθριο χώρο του Κρεμλίνου του Τομπόλσκ

Λιτανεία προς τον καθεδρικό ναό αγίας Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου

Λιτανεία προς τον καθεδρικό ναό αγίας Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου

Λιτανεία προς τον καθεδρικό ναό αγίας Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου

Λιτανεία προς τον καθεδρικό ναό αγίας Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου

Λιτανεία προς τον καθεδρικό ναό αγίας Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου

Λιτανεία προς τον καθεδρικό ναό αγίας Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου

Λιτανεία προς τον καθεδρικό ναό αγίας Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου

Δέηση εντός του καθεδρικού ναού αγίας Σοφίας

Δέηση εντός του καθεδρικού ναού αγίας Σοφίας

Δέηση εντός του καθεδρικού ναού αγίας Σοφίας

Δέηση εντός του καθεδρικού ναού αγίας Σοφίας

Δέηση εντός του καθεδρικού ναού αγίας Σοφίας

Προσκυνηση ιερού λειψάνου αγίου Ιωάννου του Τομπόλσκ

Δέηση εντός του καθεδρικού ναού αγίας Σοφίας

Δέηση εντός του καθεδρικού ναού αγίας Σοφίας

Καθοδόν για το επισκοπικό μέγαρο

Καθοδόν για το επισκοπικό μέγαρο

Η ελληνική και η βυζαντινή σημαία κυμματίζουν τιμητικά στο επισκοπικό μέγαρο

Βυζαντινό ψηφιδωτό του αγίου Δημητρίου πάνω από μία θύρα του καθεδρικού ναού μαρτυρεί την τιμή του αγίου Δημητρίου στη στο Τομπόλσκ

Παρέλαση των φοιτητών και μαθητών για την έναρξη της νέας σχολκής χρονιάς

Δέηση και αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δέηση και αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δέηση και αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δέηση και αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δέηση και αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δέηση και αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δέηση και αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αναμνηστική φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση της τελετής

Αναμνηστική φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση της τελετής

Οι δύο αρχιερείς μοιράζουν τσάντες με βιβλία και τετράδια στους μαθητές της πρώτης δημοτικού

Αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές της πρώτης δημοτικού του εκκλησαστικού σχολείου

Ο πρωτοσύγκελλος π. Γεώργιος Χρυσοστόμου μιλάει στους φοιτητές του θεολογικού σεμιναρίου

Το ακροατηρίο στην αίθουσα διαλέξεων του θεολογικού σεμιναρίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό για την εορτή του αγίου Ερμογένη

Πλεύση στον ποταμό Ιρτύς προς την μονή Αμπαλάτσκυ

Πλεύση στον ποταμό Ιρτύς προς την μονή Αμπαλάτσκυ

Στη γέφυρα του πλοίου

Πλεύση στον ποταμό Ιρτύς προς την μονή Αμπαλάτσκυ

Πλεύση στον ποταμό Ιρτύς προς την μονή Αμπαλάτσκυ

Η μονή Αμπαλάτσκυ

Τα πλοία αρχίζουν να σύρονται στις όχθες διότι σε λίγο καιρό ο ποτεμός θα παγώσει (πάχος 1 μέτρο)

Αποχαιρετισμός από τον πλοίαρχο

Αποβίβαση στις όχθες του ποτεμού στην περιοχή της μονής

Καθοδόν για την μονή Αμπαλάκτσκυ

Το χωριό που βρίσκεται η μονή

Παραδοσιακός οικισμός της περιοχή της μονής

Το καθολικό της μονής προς τιμήν της Παναγίας

Εντός της μονής Αμπαλάκτσκυ

Συνάντηση με φοιτητές του τοπικού θεολογικού σεμιναρίου

Αναμνηστική φωτογραφία με τους φοιτητές του τοπικού θεολογικού σεμιναρίου

Ξενάγηση στην ιερά μονή Αμπαλάκτσκυ

Ξενάγηση στην ιερά μονή Αμπαλάκτσκυ

Με το ελικόπτερο καθοδόν προς την πρωτεύουσα Τουμέν

Με το ελικόπτερο καθοδόν προς την πρωτεύουσα Τουμέν

Με το ελικόπτερο καθοδόν προς την πρωτεύουσα Τουμέν

Με το ελικόπτερο καθοδόν προς την πρωτεύουσα Τουμέν

Με το ελικόπτερο καθοδόν προς την πρωτεύουσα Τουμέν

Με το ελικόπτερο καθοδόν προς την πρωτεύουσα Τουμέν

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Υποδοχή στην ιερά μονή αγίας Τριάδος στην Τουμέν

Δέηση στο καθολικό της ιεράς μονής αγίας Τριάδος

Δέηση στο καθολικό της ιεράς μονής αγίας Τριάδος

Δέηση στο καθολικό της ιεράς μονής αγίας Τριάδος

Δέηση στο καθολικό της ιεράς μονής αγίας Τριάδος

Εκκλησιαστικό μνημείο έξω από την ιερά μονή

Προς τις εγκαταστάσες του θεολογικού σεμιναρίου

Δείπνο με τους φοιτητές

Ομιλία του πρωτοσυγκέλλου π. Γεωργίου Χρυσοστόμου για την ιεραποστολή στην Αφρική

Ανταλλαγή αναμνηστικών

Αναμνηστική φωτογραφία με τους φοιτητές του θεολογικού σεμιναρίου

Επισκέψεις σε μονές σχολεία ενορίες κλπ της Τουμέν

Επισκέψεις σε μονές σχολεία ενορίες κλπ της Τουμέν

Ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίκσοπος Τομπόλσκ και Τουμέν κ. Δημήτριος

Επισκέψεις σε μονές σχολεία ενορίες κλπ της Τουμέν

Επισκέψεις σε μονές σχολεία ενορίες κλπ της Τουμέν

Επισκέψεις σε μονές σχολεία ενορίες κλπ της Τουμέν

Επισκέψεις σε μονές σχολεία ενορίες κλπ της Τουμέν

Επισκέψεις σε μονές σχολεία ενορίες κλπ της Τουμέν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...