Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Στην Βέροια ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος


Την Τρίτη 14 Αυγούστου το πρωί αφίχθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’ μετά των σεβασμιωτάτων Αξώμης κ. Πέτρου, Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου, του θεοφιλεστάτου Νιτρίας κ. Νικοδήμου και του αρχιμ. Κ. Ισιδώρου.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Επίσης η Δήμαρχος Βεροίας κ. Χαρούλα Ουσουτζόλγου-Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης και άλλοι επίσημοι.

Ο Μακαριώτατος στις δηλώσεις που έκανε κατά την υποδοχή εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του για την πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος και την συγκίνησή του που θα αξιωθεί να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά σαν άλλος ένας απλός προσκυνητής. 

Αμέσως μετά την άφιξή του ανεχώρησε οδικώς για τη Βέροια όπου τον υποδέχθηκαν στο επισκοπείο αντιπροσωπία του ιερού κλήρου, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, ο Στρατηγός Διοικητης του Β΄Σ.Σ. κ. Κων/νος Τόπης και άλλοι επίσημοι. Ακολούθησε επίσημο γεύμα προς τιμήν του και κατευθύνηθηκε προς την ιερά μονή παναγίας Δοβρά όπου και θα καταλύσει.

Ο Μακαριώτατος θα προστεί στις εοταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις στο μεγάλο προσκύνημα της χριστιανοσύνης, στην Παναγία Σουμελά σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Στις 14 Αυγούστου 6 το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Μέγα Εσπερινό και εν συνεχεία θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη ιερή λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.
Στις 15 Αυγούστου το πρωί θα προστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία θα συμμετάσχει στην ιερή λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά πέριξ του χώρου του προσκυνήματος προς ευλογία των πιστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...