Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο σεβασμώτατος στην τελετή αποφοίτησης του Β΄ Γυμνασίου Βέροιας


Την Πέμπτη 21 Ιουνίου το πρωί ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του διευθυντή του Β΄Γυμνασίου Βεροίας, παραβρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης.
Ο σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να απευθύνει πατρικούς λόγους και μαζί με τις ευχές του να μοιράσει στους αποφοίτους δώρα του Συλλόγου Γονέων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Διευθυντής Βθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. κ. Φλιτούρης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Μίλησαν ακόμη μία εκπρόσωπος των αποφοίτων και ένας εκπρόσωπος των γονέων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε η διεύθυνση του Σχολείου.
Η ομιλία του σεβασμιωτάτου.
«Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα χαράς, γιατί κλείνει ένας κύκλος, κλείνει ένα σχολικό έτος και εσείς βλέπετε να επιβραβεύονται οι προσπάθειές σας και οι κόποι σας.
Κάποιοι και κάποιες από εσάς αποφοιτούν σήμερα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της υποχρεωτικής εκπαιδεύσεως και θα συνεχίσουν και του χρόνου εδώ και ορισμένοι θα κάνουν κάποιες άλλες επιλογές στη ζωή τους.
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ όλους και όλες, γιατί είμαι βέβαιος ότι όλοι καταβάλατε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσετε στις σπουδές σας και να προοδεύσετε· γιατί είμαι βέβαιος ότι όποιο και εάν είναι το τελικό αποτέλεσμα των εξετάσεών σας, εσείς μάθατε πολλά και κυρίως μάθατε πως για οτιδήποτε θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας χρειάζεται αφοσίωση, χρειάζεται προσπάθεια, χρειάζεται δουλειά.
Τίποτε δεν κατακτάται χωρίς προσωπικό κόπο και μόχθο· και ό,τι κατακτάται χωρίς την προσωπική μας προσπάθεια και τον προσωπικό μας αγώνα, αυτό δεν μας δίνει τόσο μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, όσο αυτά που επιτυγχάνουμε μόνοι μας. Γιατί το σπουδαιότερο για τον άνθρωπο και ιδίως για τον νέο άνθρωπο είναι οι εμπειρίες που αποκομίζει προσπαθώντας να φθάσει τον στόχο του. Είναι το ταξίδι που λέει ο ποιητής για να φθάσεις στην Ιθάκη, το ταξίδι που σε γεμίζει εμπειρίες.
Και γι αυτό το ταξίδι ξεκινάτε και σεις σήμερα με την αποφοίτησή σας. Ένα ταξίδι για τον επόμενο στόχο, όποιος κι αν είναι για τον καθένα, με εφόδιο τη νεανική σας δύναμη και διάθεση να δουλέψετε και να αγωνιστείτε, να μάθετε και να προχωρήσετε μαθαίνοντας. Γιατί η μάθηση δεν σταματά ποτέ· «γηράσκω αεί διδασκόμενος» έλεγε ο αρχαίος Έλληνας σοφός. Για τη διά βίου μάθηση κάνουν λόγο οι σύγχρονοι ειδικοί.
Αυτό το ταξίδι δεν είναι πάντοτε εύκολο, δεν είναι πάντοτε ξεκούραστο. Το ταξίδι της ζωής, το ταξίδι για να φθάσετε τους στόχους σας, δεν είναι ταξίδι καλοκαιρινών διακοπών. Γι’ αυτό και πρέπει να έχετε δύναμη και αντοχή και υπομονή. Να έχετε αισιοδοξία. Η ζωή σάς ανήκει και ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια που ενδεχομένως θα συναντήσετε μπορείτε και πρέπει να φθάσετε στον προορισμό σας.
Αυτό είναι η ευχή μου και η ευχή όλων των μεγαλυτέρων που σας αγαπούν και παρακολουθούν την πορεία σας.
Μπορεί η εποχή μας να είναι δύσκολη, μπορεί εμείς οι μεγαλύτεροι στην προσπάθειά μας να κάνουμε το καλύτερο να αποτύχαμε, όμως αξίζει τον κόπο να αγωνιστείτε για το μέλλον που σας ανήκει.
Και μην ξεχνάτε να εμπιστεύεστε τη ζωή σας και το μέλλον σας και στον Θεό, πο είναι βοηθός και αρωγός σε όλους όσους με ειλικρίνεια και πίστη ζητούν τη βοήθειά του.
Οι ευχές μας θα σας συνοδεύουν στην πορεία σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...