Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ευχέλαιο στην Παλαιά Μητρόπολη για τους εργαζομένους στην 11η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.


Την Παρασκευή 22 Ιουνίου το μεσημέρι ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Προϊσταμένης της 11ης ΕΒΑ κ. Αγγελικής Κοτταρίδη, μετέβη στο εργοτάξιο του έργου αναστήλωσης και αποκατάστασης της Παλαιάς Μητρόπολης Βεροίας και τέλεσε ιερό ευχέλαιο για τους εργαζομένους της 11ηΕΒΑ και γενικά για όσους ασχολούνται στο έργο αυτό.
Πριν το ευχέλαιο ο σεβασμιώτατος και οι κληρικοί που τον συνόδευαν ενημερώθηκαν από την κ. Κοτταρίδη για την πρόοδο των εργασιών, διαπιστώνοντας την επιμελημένη και ιδιαιτέρως προσεκτική εργασία που γίνεται στο σημαντικότατο αυτό μνημείο της Μητροπόλεώς μας, που αποτελεί και ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία των Βαλκανίων.


Ο σεβασμιώτατος μετά το τέλος του ευχελαίου ευχαρίστησε την κ. Κοτταρίδη για την πρωτοβουλία της να τελεστεί το ιερό ευχέλαιο, αλλά και όλους τους εργαζομένους για τις προσπάθειες που καταβάλουν για την αναστήλωση της παλαιάς Μητρόπολης. Επίσης, επισήμανε τη σπουδαιότητα του μνημείου αυτού, όχι μόνο από πολιτιστικής πλευράς, αλλά και κυρίως πνευματικής.
Η Προϊστάμενη της 11ης ΕΒΑ κ. Αγγελική Κοτταρίδη ευχαρίστησε με τη σειρά της τον σεβασμιώτατο, τονίζοντας προς τους εργαζομένους ότι αν και είναι ο εργασιακός τους χώρος δεν παύει να είναι ένας ιερός τόπος μέσα στον οποίο θα πρέπει να κινούνται και να εργάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και ευλάβεια.
Το εργοτάξιο της Παλαιάς Μητρόπολης Βεροίας
Είσοδος στο εσωτερικό του ναού από τη Βόρειο πλευρά
Από τις εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης του μνημείου
Ο σεβασμιώτατος τελεί το ιερό ευχέλαιο για τους εργαζομένους στο έργο
Η κ. Αγγελική Κοτταρίδη και μέρος των εργαζομένων
Από τις εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης του μνημείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...