Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δύο χιλιάδες προσκυνητές από την ιερά Μητρόπολη Λαρίσης στην ιερά μονή Παναγίας Δοβρά (φωτο)



             Την Πέμπτη 10 Μαΐου το απόγευμα η Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια κατακλύστηκε από περίπου δύο χιλιάδες πιστούς οι οποίοι ήρθαν από την πόλη της Λάρισας για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού, συνοδευόμενοι από τον ποιμενάρχη τους σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο και πολλούς κληρικούς της ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.
            Τελέστηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου και στη συνέχεια έγινε Αρτοκλασία έξω από τον ανεγειρόμενο Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Ο Σεβασμιώττος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων κατά τον σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους προσκυνητές από τη Λάρισα και ευχαρίστησε τον ποιμενάρχη τους κ. Ιγνάτιο που επέλεξαν τη μονή Παναγίας Δοβρά για την ετήσια προσκυνηματική εκδρομή τους με την ευκαιρία ληξεως της κατηχητικής χρονιάς. Στη συνέχεια μίλησε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος.

Κατόπιν οι πατέρες της Ιεράς Μονής πρόσφεραν κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές.
Το προσκύνημα αυτό έγινε στα πλαίσια της λήψης των «Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...