Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Έλληνας ή Χριστιανός;



Κατ’ αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας εάν αυτό το δίλλημα υφίσταται ή όχι.  Εάν δηλαδή θα πρέπει να διαλέξουμε να είμαστε ή Έλληνες ή Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Νομίζουμε λοιπόν ότι ένας σώφρων βαπτισμένος χριστιανός θα απορρίψει αυτό το δίλλημα και θα απαντήσει ότι είναι Ορθόδοξος Χριστιανός Έλληνας.

Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι Έλληνας και Χριστιανισμός είναι δύο αντίθετα πράγματα, ότι δεν συμβαδίζουν μάλλον θα πρέπει να δούνε τα τελευταία 2000 χρόνια. Να διαβάσουν λίγη Ιστορία και να δουν εκεί ποια ήταν και πριν μερικά χρόνια  τα ιδανικά και οι αξίες των προγόνων μας που συνεχώς τους αναφέρουν.
Οι πρόγονοί μας λοιπόν πολέμησαν για την ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και την ΠΑΤΡΙΔΑ. Όχι μόνο για την Πατρίδα αλλά και για την Πίστη τους. Ποια ήταν η πίστη τους λοιπόν; Οι 12 ψεύτικοι θεοί του Ολύμπου; ΟΧΙ!!!
Οι Νεοέλληνες δήθεν πατριώτες έχουν καταντήσει να ζουν μέσα στον μίσος και της εναντίωσης κάθε τι ξένου ενώ οι ίδιοι έχουν υιοθετήσει αντιλήψεις και ιδεολογίες από την Δύση. 
Η Εκκλησία πάντοτε στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων Ελλήνων οι οποίοι πολεμούσαν για την υπεράσπιση Ελλάδας μας. Άλλο όμως αυτό και άλλο να νομίζουν κάποιοι ότι η Εκκλησία θα στηρίζει την εμπάθεια κάποιων ανθρώπων ή ότι θα γίνει συμμέτοχη στο μισόκαλο έργο τους.
Δυστυχώς στην σύγχρονη Ελλάδα σπάνια βρίσκεις μέσα στον πολιτικό χώρο άνθρώπους που να έχουν φόβο Θεού. Πολλοί από αυτούς έχουν τον φόβο των ανθρώπων, των ψηφοφόρων τους αλλά όχι και του Θεού. Σπάνια εκλέγεται κάποιος άνθρώπος που όντως να έχει πνευματική ζωή, να εξομολογείται, να εκκλησιάζεται, να κοινωνεί Σώμα και Αίμα Χριστού. Η υποκρισία των πολιτικών μας είναι περισσή....ξεχειλίζει από τα όμορφα χαμόγελά τους, τα καλά και παχιά τους λόγια, τις μεγάλες τους μετάνοιες, από την παρουσία τους στους Ιερούς Ναούς μόνο στις Μεγάλες Εορτές (όπου υπάρχουν και πολλοί ψηφοφόροι).
Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι μέσα στο κοινοβούλειο δεν υπάρχουν και πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί (μπορεί όλοι να είναι βαπτισμένοι αλλά αυτό δεν λέγει τίποτα από μόνο του εάν με την ζωή και τα έργα τους έχουν γίνει όχι μόνο αδιάφοροι αλλά και αντίχριστοι). Το θέμα λοιπόν είναι να μην πέσουμε στην παγίδα κάποιων οι οποίοι βάζουν το προσωπείο του πατριώτη, του γνήσιου Έλληνα ο οποίος μπορεί να έχει ζήλο για την πατρίδα αλλά είναι αδιάφορος για να μην πούμε αντίθετως και πολέμιος της Ορθοδοξίας μας. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι είναι αδιάφοροι προς την Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού όμως υπάρχουν και αρκετοί που μέσα στα πλαίσια δήθεν της προόδου θέλουν να βγάλουν την Εκκλησία από την Ελλάδα, να αποκόψουν τους Έλληνες από την πίστη των προγόνων μας, την πίστη των Νεομαρτύρων Ελλήνων.
Ο λόγος των Πατέρων της Εκκλησία μας καλεί να προσέξουμε. Να προσέξουμε τον φανατισμό ο οποίος είναι αίρεση, να προσέξουμε τον εθνικισμό ο οποίος είναι αίρεση, να προσέξουμε μήπως στην προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε τα δίκαια της πατρίδος μας χάσουμε την αγάπη προς τον άλλον και βάλουμε στην θέση της το μίσος, την βία, την ταραχή.
Για την Εκκλησία του Χριστού είναι ξεκάθαρο ότι: «οκ νι ουδαος οδ λλην οκ νι δολος οδ λεύθερος οκ νι ρσεν κα θλυ· πάντες γρ μες ες στε ν Χριστ ησοῦ» (Γαλ. 3,28)
Το θέμα λοιπόν είναι όλοι μας να εγερθούμε! Να εγερθούμε πνευματικά και όχι σωματικά…..να εγερθούμε εσωτερικά, υπαρξιακά μέσα στην ταπείνωση και την αλληλοπεριχώρηση και ΟΧΙ να εγερθούμε με εγωισμό, με έπαρση, με φανατισμό μόνο εθνικά.
Πάνω απ΄ όλα είναι ο Χριστός και όχι η πατρίδα. Πάνω απ΄όλα είναι ο Θεός και όχι κάποια γεωγραφικά σύνορα!
Σκοπός του κάθε ανθρώπου είναι να μπει στην «φυλή των Αγίων» και ΌΧΙ στην η Άρια φυλή η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η φυλή του εγωισμού, της ιδιορρυθμίας και της απώλειας.
Έλληνας Χριστιανός και Εθνικισμός δεν πάνε μαζί! Έλληνας Χριστιανός και φανατισμός δεν πάνε μαζί!
Έλληνες Χριστιανοί και Ελληνορθόδοξη Ελλάδα ήταν και θα είναι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...