Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ποιον πρέπει να ψηφίσει ένας χριστιανός;



Σε λίγες ημέρες καλούνται όλοι οι Έλληνες να ψηφίσουν, να διαλέξουν ποιος θα τους κυβερνήσει, ποιοι θα κυβερνήσουν την χώρα μας….αυτές οι εκλογές όμως δεν είναι οι πιο σημαντικές, όπως υποστηρίζουν πολλοί.
Και θα διερωτηθεί κάποιος ποιες είναι οι πιο σημαντικές εκλογές που έγιναν..οι προηγούμενες ή μήπως κάποια πιο παλιά;

Αγαπητοί μου, σε καθημερινή βάση ερχόμαστε αντιμέτωποι μπροστά σε ένα άλλο ψηφοδέλτιο πιο σημαντικό από αυτό των βουλευτικών εκλογών, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα υπαρξιακό ψηφοδέλτιο, που εκεί καλούμαστε όλοι μας να ψηφίσουμε ποιον θέλουμε για κυβερνήτη όχι της χώρας μας ή της πόλης μας αλλά της ίδιας της ύπαρξής μας, ποιον ψηφίζουμε λοιπόν; Τον Χριστό ή τον Μαμωνά; Τον Χριστό ή το χρήμα; Τον Χριστό ή την σάρκα; Τον Χριστό ή την δόξα των ανθρώπων; Τον Χριστό ή την καλοπέραση μας;
Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας δείχνουν ποιον ψήφισαν! Ψήφισαν Χριστό! Ψήφισαν την Αλήθεια! Ψήφισαν το Φως!
Οι Άγιοι  λοιπόν  μας καλούνε και εμάς να μην ψηφίσουμε απερίσκεπτα, να μην ψηφίσουμε σε αυτήν την όντως σημαντικότερη εκλογή χωρίς να αναλογιστούμε τις συνέπειες της ψήφου μας,  διότι οι συνέπειες αυτής της ψηφοφορίας έχουν αιώνιες προεκτάσεις!
Ας μην ξεπουλήσουμε λοιπόν τόσο εύκολα την ψήφο μας στο κοσμικό φρόνημα, να μην ξεπουλήσουμε την αιώνια ψυχή μας για λίγα χρόνια καλοπέρασης.
 Διότι δυστυχώς πολλοί Έλληνες έχουν εδώ και χρόνια ξεπουλήσει την συνείδησή τους στην ύλη, στην σάρκα και την δόξα και γι’ αυτό και η χώρα μας έχει φτάσει σε τούτο το σημείο. Εάν οι Έλληνες: μικροί και μεγάλοι, μεροκαματιάρηδες ή υπουργοί, καθηγητές ή αγράμματοι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι, δεν είχαν αφεθεί στην λήθη, εάν δεν είχαν παραδοθεί στις ακόλαστες επιθυμίες τους, εάν έπαυαν να ζούν μέσα στην αμετανοησία….τώρα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα.
Διότι ο ξεπεσμός της ηθικής, η άμβληση των συνειδήσεων -που είναι αποτέλεσμα της απομακρύνσεως των ανθρώπων από τον τρόπο ζωής που μας προτείνει ο Χριστός και η Εκκλησία- η άνευ όρων παράδοση των Ελλήνων σε μία ζωή χωρίς Χριστό μας έφεραν στην σημερινή αυτή Εθνική αλλά και Υπαρξιακή κατάντια! Εάν όλοι μας δεν καταλάβουμε ότι αρνούμενοι την Πίστη των προγόνων μας συνυπογράφουμε συγχρόνως την καταδίκη μας σαν έθνος τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Ας μείνουμε λοιπόν σταθεροί στην ψήφο εμπιστοσύνης που δώσαμε στον Χριστό με το άγιο Βάπτισμά μας και να είμαστε βέβαιοι ότι ο Δίκαιος και Φιλάνθρωπος Κύριος της Γης και των Ουρανών θα μας διορίσει μόνιμους κατοίκους της Βασιλείας του!

 Π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...