Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

3ος «Παύλειος» μαθητικός διαγωνσμός από το Γραφείο Νεότητος της Ι.Μ. Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας: «100 χρόνια ελεύθεροι»



Κατά την φετινή χρονιά συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Το 1912 με τους Βαλκανικούς πολέμους, οι ήρωες πρόγονοί μας, απελευθέρωσαν μετά από πεντακόσια χρόνια βάρβαρης σκλαβιάς, τα μαρτυρικά χώματα της Βορείου Ελλάδος, από τον Οθωμανικό ζυγό. Μας χάρισαν την πολυπόθητη ελευθερία, την οποία σήμερα εμείς απολαμβάνουμε, έστω και «ταλαιπωρημένη».

Προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος αυτή, των εκατό χρόνων ελευθερίας μας, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, διοργανώνει μεταξύ άλλων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα κατά το έτος αυτό και τον 3ο «Παύλειο» Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «100 χρόνια ελεύθεροι».

Οι μαθητές καλούνται να διαγωνιστούν στο γραπτό λόγο (δοκίμιο-έκθεση, ποίημα, άρθρο) και στα καλλιτεχνικά (ζωγραφική, κολάζ, αφίσα) πάνω στο γενικό τίτλο του διαγωνισμού «100 χρόνια ελεύθεροι». Σ’ όλους τους μαθητές που θα συμμετέχουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα ενώ οι 48 καλύτερες εργασίες θα βραβευτούν σε ειδική τελετή με ιδιαίτερες τιμητικές διακρίσεις και δώρα. Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που κατοικούν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και φοιτούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 3ο «Παύλειο» Μαθητικό Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από τις Διευθύνσεις των σχολείων, τα γραφεία των ιερών ναών και το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...