Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη των σεβασμιωτάτων Βεροίας κ. Παντελεήμονος και Ελασώνος κ. Βασιλείου στο Χάρκοβο της Ουκρανίας και προσκύνηση του ιερού λειψάνου του αγίου Αθανασίου Πατελλάρου (φωτορεπορτάζ)



Από 30 Νοεμβρίου μέχρι και 3 Δεκεμβρίου οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων και Ελασώνος κ. Βασίλειος μετέβησαν στην Ουκρανία και πραγματοποίησαν προσκύνημα στο ιερό λείψανο του αγίου Αθανασίου Πατελλάρου που βρίσκεται στον ιερό καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Μητροπόλεως Χαρκόβ.
Τους δύο Μητροπολίτες συνόδευσαν καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ουκρανία εντεταλμένοι κληρικοί του Γραφείου εξωτερικών υποθέσεων της εκκλησίας της Ουκρανίας.


Αμέσως μετά την άφιξή τους στο Κίεβο έγιναν δεκτοί από τους θεοφιλεστάτους Επισκόπους κ. Νικόδημο και κ. Παντελεήμονα στην ιερά μονή Θεοφανείων στα περίχωρα του Κιέβου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της ιεράς αρχιεπισκοπής Μπελάϊα Τσερκόβ όπου βρισκόταν τα ιερά λείψανα του αγίου Δημητρίου. Πραγματοποιήθηκε δέηση στον καθεδρικό ναό και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Μπελάϊα Τσερκόβ κ. Μητροφάνης δέχθηκε τους δύο ιεράρχες στο επισκοπικό μέγαρο.
Την επομένη ημέρα μετέβησαν στην ιερά Μητρόπολη Χαρκόβ η οποία χηρεύει και έγιναν δεκτοί από τον τοποτηρητή Αρχιεπίσκοπο κ. Ονούφριο στην έδρα της Μητροπόλεως.
Το επόμενο πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατά το οποίο προεξήρχε ο σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και στο τέλος της θείας λειτουργίας έγινε παράκληση ενώπιον του ιερού λειψάνου του αγίου Αθανασίου Πατελλάρου το οποίο είναι ακέραιο και καθιστό.
Μετά τη θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον ιερό ναό αγίου Αλεξάνδρου Μητροπολιτου Χαρκόβ που είναι ιερομάρτυρας καθώς και σε άλλες ιερές μονές της περιοχής.
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην ιερά Λαύρα του Κιέβου καθώς επίσης και στον ιερό ναό αγίας Σοφίας που λειτουργεί ως Μουσείο. Το απόγευμα οι δύο ιεράρχες συναντήθηκαν με τον επίσκοπο κ. Αλέξανδρο, διευθυντή του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων της Εκκλησίας της Ουκρανίας με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα.
Ο επίσκοπος κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ουκρανίας τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα για την αποστολή του ιερού λειψάνου του αγίου Δημητρίου για προσκύνηση και αγιασμό του πιστού λαού της Ουκρανίας κατά το μήνα Νοέμβριο.


 

πηγή: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...